.

.

недеља, 17. новембар 2013.

Грађани кикснули на Комуналеу

ФК Лазаревац - Слобода Стубица 0:3 (0:1)
Стрелци: 0:1 Белаћевић у 30, 0:2 Недић у 58, 0:3 Ранковић у 86. минуту
Терен: ФК "Борац" Лазаревац. Гледалаца: 50
Главни судија: Милош Трајковић Помоћници: Дејан Павић, Марко Мартиновић
Делегат: Живорад Лазаревић

ЛАЗАРЕВАЦ: Нешковић, Пауновић З., Росић (60. Илић), Јаковљевић (46. Мицић), Маринковић (к), Петровић, Бојић, Пауновић И., Аулик, Брајовић, Цојић.

СЛОБОДА: Јозовић (к), Милић (65. Филиповић), Мијушковић (50. Кораћ), Чавић, Кастратовић, Недић, Костадиновић Д., Радић, Белаћевић (70. Милосављевић), Ранковић, Костадиновић Б.



Завршен је јесењи део такмичарске сезоне 2013/14. Грађани су претрпели неугодан пораз на домаћем терену од веома расположених гостију из Стубице. Слобода је заслужено славила резултатом 3:0 (1:0). Као и што је најављено пре меча, оба тима су играла веома нападачки и отворено, створене су многе шансе, а гости су имали више концентрације и смиреност у завршници напада када су постигли поготке. Упркос поразу, Грађани су јесењи део завршили на високом 6. месту са 18 освојених бодова. Сви у клубу могу бити веома задовољни постигнутим резултатима; руку на срце изгубљени су неки планирани бодови, али и освојени кад смо се најмање надали. 

Да се вратимо на овај сусрет. По заиста лепом времену за игру, стари ривали и пријатељи ван терена су одиграли веома занимљив меч. Био је ово други званични меч ова два клуба. Први званични сусрет одигран је такође на Комуналеу у оквиру Купа на територији општине Лазаревац. И тада су стубичани славили минималним резултатом 1:0. У овом мечу били су расположени и ефикасни и заслужено славили 3:0. Стрелци су били најпре Белаћевић у 30. минуту, када је побегао нашој одбрани и лепо пласирао поред немоћног голмана Нешковића. Виђено је потом пар лепих шанси на обе стране, али се резултатом 1:0 отишло на одмор. 

У наставку меча је поред неколико измена у оба табора виђено још два поготка, оба у нашој мрежи. Недић у 58. и Ранковић у 86. минуту су се уписали у листу стрелаца и ставили тачку на овај занимљив сусрет. Поред неколико стандардних играча наш тим није могао више на овом сусрету. Сада следи пауза у првенству, довољно времена прво на заслужени одмор, а затим и на припреме за наставак првенства. Спортски поздрав!!!