.

.

недеља, 17. новембар 2013.

Ретроспектива јесењег дела првенства

Екипа ФК Лазаревца је по многима најпријатније изненађење досадашњег дела првенства. Иако смо изгубили неке унапред планиране бодове, успели смо да освојимо укупно 18 бодова довољно да заузмемо високо 6. место. Ово нам је први пут да се такмичимо у Првој општинској лиги Лазаревца и након 13 одиграних мечева имамо учинак од 5 победа, 3 нерешене и 5 пораза, уз гол разлику 19:25.

Можемо бити поносни на неке освојене бодове; победа у 1. колу против Младог радника из Јунковца, па на Комуналеу против дудовичке Будућности, а свакако једно од изненађења првенства је био и освојени бод против екипе Бурова. Заказали смо у Миросаљцима када смо поражени од Полета са 3:1, као и у последњем колу против стубичке Слободе. Против "велике четворке" смо успели да освојимо 1 бод; са два везана гостовања (Жупањац и Бистрица) смо узели 2 бода; у прва 4 кола исто толико победа (Јунковац, Шушњар, Лукавица, Мали Црљенци) уз гол разлику 13:6. Имали смо и двоструке стрелце на овим мечевима. Никола Миљанић у 1. колу, Никола Маринковић кући против Шушњара, Слободан Бојић у Лукавици и Ненад Видаковић када је преокренуо против Шумадије.

Када је реч о играчима нашег клуба, најбољи стрелац је капитен Никола Маринковић са 5 постигнутих голова, следи Никола Миљанић са 3, пет играча је постигло по 2 поготка и Мирослав Петровић се једанпут уписао у стрелце. Најбољи асистент је Радован Брајовић (3 асистенције на 6 утакмица). Укупно смо зарадили 24 жута и 2 црвена картона. Милан Јовановић је зарадио 4 жута картона, а Бојан Јеремић и Никола Миљанић су поцрвенели на сусрету са Буровом. 3 играча су одиграли 12 утакмица у овом делу првенства (Слободан Бојић, Милован Петровић и Никола Маринковић). Следе Јаковљевић, Цојић, Аулик, Мицић и Миљанић са 11, Зоран Пауновић и Бојан Јеремић са 10...Петровић и Маринковић су провели и највише минута на терену (укупно по 1080 минута). После њих Миљанић са 975, Цојић са 955, Бојић 933...Од 24 регистрована играча њих 20 је имало прилике да обуче плаво-црни дрес.

Када би рачунали све утакмице у овој полусезони, Грађани су одиграли укупно 27 утакмица. Имали смо прилику да играмо и са тимовима из вишег ранга, као и са тимовима из других општина.  Учествовали смо и на 2 турнира (2. место у Дрену и 4. место у Бурову). Скор на свим овим утакмицама је 9 победа, 7 нерешених и 11 пораза, гол разлика је 42:55.