.

.

недеља, 10. новембар 2013.

Грађани оставили срце на терену

Бурово (Бурово) - ФК Лазаревац 1:1 (1:0)
Стрелци: 1:0 Радишић у 39, 1:1 Маринковић у 55. минуту
Терен: ФК "Борац" Лазаревац. Гледалаца: 30
Главни судија: Марко Јаковљевић Помоћници: Богдан Љубојевић, Милош Трајковић
Делгат: Влада Ђорђевић
Искључени играчи: Предраг Павловић у 61. минуту (Бурово), Бојан Јеремић у 61, Никола Миљанић у 75. минуту (Лазаревац)

БУРОВО: Иванковић, Ашковић, Филиповић, Раковић, Јовановић (к), Павловић Б., Павловић П., Радовановић (80. Добриловић), Радишић, Дамњановић, Стевановић (57. Петронијевић).

ЛАЗАРЕВАЦ: Филиповић, Пауновић З., Аулик, Миљанић, Маринковић (к), Петровић, Бојић, Пауновић И. (89. Нешковић), Јеремић, Брајовић, Цојић.


Да су играчи Лазаревца имали овакав приступ игри у свакој утакмици током овог првенства сигурно да би освојили још неки бод. Сигурно изненађење кола је освојен бод против једног од главног фаворита за пласман у виши ранг, екипе Бурова. Морамо напоменути да се још раније договорило са ФСО Лазаревац да се меч уместо у Бурову одигра на нашем Комуналеу због радова на терену Буровчана. Љубичастима је припала улога домаћина на нашем терену, али ниси успели да освоје цео плен на овом мечу. Сигурно су у неку руку потценили наше играче, сигурно их је и изненадио ефектан погодак нашег капитена Маринковића, али сигурно нису очекивали ни овако јак отпор и мотивисаност нашег тима. То је сигурно и било пресудно. 


Буровчани су се и прописно испромашивали, а ми смо поред постигнутог гола имали још две шансе за гол. Непрецизни су били Миљанић и Цојић. Домаћин на овом мечу се доста дуго мучио да дође до вођства. Труд им се исплатио у 39. минуту када су преко нападача Радишића повели 1:0. "Јефтин" гол смо примили, ал на нашу срећу голман Филиповић је само тада капитулирао. 

У наставку меча, поново смо препустили игру ривалу, али смо их све изненадили у 55. минуту када је капитен Маринковић изједначио на 1:1. А онда су уследила искључења. Играо се 61. минут када су игру морали да напусте Бојан Јеремић и Предраг Павловић због кошкања и свађе. Можемо да кажемо да смо били оштећњни у 75. минуту када судија Јаковљевић није свирао пенал за наш тим када је Миљанића у шеснаестерцу оборио Бојан Павловић. Уместо пенала, Миљанић је због псовања морао да напусти терен. Остали смо са 9 играча, и морали смо да се бранимо како знамо и умемо. На нашу велику срећу стрелац Радишић није био прецизан у пар наврата као у првом полувремену. Лопта није слушала Радовановића, Дамњановића и Филиповћа. Иако су имали око 15 удараца из угла нису могли озбиљно да припрете нашем голману. Једина измена у нашем тиму је извршена у надокнади времена (судија Јаковљевић је утакмицу продужио за 5 минута). Уместо Ивана Пауновића у игру је ушао Ненад Нешковић и умало да он буде трагичар на мечу. Пре судијског звиждука екипа Бурова је имала слободан ударац са стране. Дамњановић је лепо центрирао, а поменути Нешковић је закачио лопту главом и погодио стативу. Умало аутоголом да изгубимо бодове на утакмици. Имали смо доста среће, али срећа у овим мечевима прати храбре. 

Бод злата вредан. Заслужили су га играчи Лазаревца јер су доста напора поготово у другом полувремену уложили да најпре стигну до изједначења, а затим и да сачувају бод са играчем мање. Бод који је подигао морал екипи, екипи која наредно коло дочекује комшије и пријатеље из Стубице, екипу Слободе. Спортски поздрав!!!