.

.

недеља, 6. октобар 2013.

Лазаревац немоћан против лидера

ФК Лазаревац - Младост (Чибутковица) 1:6 (1:3)
Стрелци: 0:1 Гавриловић у 21, 0:2 Сајић у 26, 1:2 Јеремић у 39 из једанаестерца, 1:3 Бојовић у 43, 1:4 Крстовић М. у 46, 1:5 Крстовић М. у 60, 1:6 Бојовић у 85. минуту
Терен: ФК "Борац" Лазаревац. Гледалаца: 80
Главни судија: Богдан Љубојевић Помоћници: Ненад Нешковић, Катарина Красић
Делегат: Влада Ђорђевић


ЛАЗАРЕВАЦ: Јевтић (46. Нешковић), Аулик, Пауновић, Јаковљевић (55. Илић), Маринковић (к), Јовановић, Петровић, Миљанић, Јеремић (55. Видаковић), Бојић, Мицић.

МЛАДОСТ: Смиљанић, Живановић, Ћосић (40. Суботић), Крстовић Н. (к), Спасић, Гавриловић, Васиљевић, Бојковић (67. Петковић), Милетић (38. Крстовић М.), Сајић, Бојовић.


Уместо за викенд, овај меч је одигран у среду, 02. октобра. Померање је дошло услед забране одржавања јавних скупова за тај викенд. Утакмице које су биле на програму у недељу су одигране, док се неколико утакмица померило за прву среду. Питање је како би се завршио овај сусрет да се одиграо у предвиђено време, тј. у суботу. Овако, у среду, кад је радан дан, лидер првенства је лако дошао до нова три бода и задржао челну позицију. По три гола у сваком полувремену, екипа Младости је показала и доказала да с правом важи за главног кандидата за улазак у виши ранг. Резултат 1:6 у корист гостујуће екипе свакако делује убедљиво, али су и грешке у нашој одбрани доста допринеле овако високом резултату. Свакако да би нам помоћ првог голмана Филиповића итекако добро дошла, али је нажалост био спречен због посла. И други чувар мреже, Нешковић, је морао да пропусти прво полувреме због обавеза на послу. Определили смо се да Јевтић обуче голмански дрес, што је доста олакшало посао гостима. У 21. и 26. минуту када је Младост преко Гавриловића и Сајића постигла прве поготке на мечу знало се да је питање победника решено. "Закувао" је главни судија на мечу Љубојевић, када је у 39. минуту показао на белу тачку за домаћина, а сигуран реализатор је био Бојан Јеремић, и резултат је смањен на 1:2. То би био и одличан резултат по наш тим, али је у финишу првог полувремена Бојовић из угла успео да савлада голмана Јевтића и угаси сваку наду нашим играчима да могу до преокрета. 

Само што су кренули са центра, гости постижу и четврти гол на мечу. Дуга лопта је ишла на Бојовића који брзо улази у шеснаестерац и несебично проналази резервисту Крстовића коме није било тешко да по први пут савлада голмана Нешковића (заменио на полувремену Јевтића). Сличан је јако био и пети погодак када су се исти играчи нашли у улогама асистента и егзекутора. Тачку на овај меч је ставио најбољи играч сусрета Бојовић својим другим голом на утакмици. Лазаревчанима је ово био први пораз на домаћем терену, популарном "Комуналеу", од кад је почела да игра своје првенствене мечеве на овом стадиону. Бићемо опет домаћини за две недеље када нам у госте долази екипа Будућности из Дудовице, а до тада идемо у Бистрицу и Жупањац. Спортски поздрав!!!