.

.

уторак, 24. септембар 2013.

Грађани поражени у Зеокама

Рудар (Зеоке) - ФК Лазаревац 3:0 (3:0)
Стрелци: 1:0 Николић у 4, 2:0 Јовановић (аутогол) у 7, 3:0 Бојић (аутогол) у 31. минуту
Терен: ФК "Рудар" Зеоке. Гледалаца: 50
Главни судија: Далибор Станковић Помоћници: Радован Богићевић, Милан Ђуретановић
Делегат: Зоран Спасић

РУДАР: Мишић, Николић, Алексић, Здравковић, Рабреновић, Вељовић, Ракас (55. Топаловић), Јапунџић, Раковић (77. Милић), Терзић, Мићевић (64. Јовановић).

ЛАЗАРЕВАЦ: Филиповић, Петровић, Цојић (55. Илић), Јаковљевић (46. Пауновић), Маринковић, Бојић, Лазић (46. Мицић), Миљанић, Јеремић, Видаковић, Јовановић.



Када већ у првих пола сата игре примиш три поготка, од којих су два аутогола, када играш против играча који су до скора играли и два, три јача ранга, и који имају посед лопте 80% у својим ногама, када створиш само једну једину прилику за гол за 90 минута, онда не можеш ни да се надаш повољном резултату. Рудар је у оквиру 5.кола сасвим заслужено освојио три бода, победивши наш тим резултатом 3:0. Тај резултат је гласио након првог полувремена, тачније после пола сата игре. Како су кренули, домаћи су могли и до врха да напуне нашу мрежу, али их је у томе спречила њихова ноншалантност у завршници акција као и расположени голман гостију Филиповић.

Малобројна публика није још ни пристигла у Зеоке, а Рудар је већ имао предност од 2:0. Играо се 4. минут када је Николић пресекао лопту на средини терена, хитро се упутио ка нашем голу и по земљи послао "бубамару" у небрањени део мреже. Прва следећа акција домаћина и нови погодак. Корнер изводи Терзић, а лопту главом захвата Јовановић и спроводи у сопствену мрежу. Шок како на терену тако и на клупи наших играча. Рудар је мало смањио темпо и стао на лопту која је кружила по читавом терену у већем делу сусрета. Наши су се бранили и нису могли да створе акцију како би угрозили домаћег голмана. Када је у 31. минуту други наш играч Бојић постигао нови аутогол, било је јасно свима да бодови остају у Зеокама. Ти аутоголови су потпуно деконцентрисали наше играче који су деловали као да први пут играју заједно. У првом полувремену, иако је три пута морао да вади лопту из сопствене мреже, голман Филиповић се истакао сјајним интервенцијама.

Тренер Видаковић на старту другог полувремена убацује Зорана Пауновића и Душана Мицића, који замењују Марка Јаковљевића и Бориса Лазића. Убрзо након тога у игри је морао и Бојан Илић уместо повређеног Вукашина Цојића. Игра и једног и другог тима је деловала слично као и у првом делу сусрета. Рудар је чувао лопту и претио из свих позиција, док су се наши играчи успешно бранили. Играли су чвршће и борбеније, и да су имали такав приступ игри од самог почетка меча сигурно да би резултат био другачији. Овако резултат из првог полувремена је остао и на крају. Рудар је сигурном игром и брзим погоцима на време осигурао три бода и остао у трци за виши ранг. Лазаревчанима је ово био први од два јака дуела која ће имати у овом периоду. Наредно коло је сусрет са лидером Прве општинске лиге, екипом Младости из Чибутковице. Тај меч се игра у суботу са почетком у 15:30 на популарном "Комуналеу". Спортски поздрав!!!