.

.

уторак, 22. октобар 2013.

Нова 3 бода за 5. место у лиги

ФК Лазаревац - Будућност (Дудовица) 2:0 (1:0)
Стрелци: 1:0 Маринковић у 42, 2:0 Лазић у 67. минуту
Терен: ФК "Борац" Лазаревац. Гледалаца: 50
Главни судија: Игор Тиодоровић Помоћници: Дејан Радосављевић Милан Ђуретановић
Делегат: Зоран Спасић

Искључен играч: Влада Радосављевић у 72. минуту (Будућност)

ЛАЗАРЕВАЦ: Филиповић, Петровић, Пауновић, Јаковљевић, Маринковић (к), Јовановић (46. Лазић), Аулик (69. Илић), Миљанић, Јеремић, Видаковић (54. Брајовић), Цојић.

БУДУЋНОСТ: Тадић, Крчмаревић Н., Милошевић С., Радосављевић, Танасковић (69. Станишић), Васић, Николић (46. Сајић), Милошевић В. (46. Гајић), Гојковић, Павловић, Крчмаревић Б.



Поготцима капитена Маринковића у првом, односно резервисте Лазића у другом, фудбалери Лазаревца извојевали су нову првенствену победу на домаћем терене, популарном Комуналеу. Први погодак дошао је у најнезгодније време за противника, у самом финишу првог полувремена. До тада је за наш тим требало да буде 3-4 разлике, али је ипак боља игра крунисана тек у 42. минуту меча. Милан Јовановић је са половине терена феноменалном лоптом пронашао капитена Маринковића који са 12-13 метара главом шаље у небрањени део мреже. Све шансе које смо пропустили на мечу, на нашу срећу гости нису успели да казне, а за сав тај труд и одлично залагање свих наших изабраника на терену награђени смо вођством од 1:0. Отишло се на одмор, а наши играчи су са нестрпљењем чекали да почне других 45 минута. Видели су да имају снеге и воље и да је противник у појединим ситуацијама немоћан. Још само један гол да се постигне и то би било то. 

На полувремену одличног Јовановића мења нападач Лазић, који је био прави џокер у прошлом колу када је изједначио резултат у Жупањцу у 89. минуту. Лепо га је на овом мечу слушала лопта, а поготово у 67. минуту када је, мора се то рећи уз малу помоћ играча гостију Васића, постигао други погодак на овом мечу за Грађане, а свој укупно 14 првенствени у плаво-црном дресу. 

Посао нам је у неку руку и олакшан убрзо после тога. У дуелу су се нашли стрелац Лазић и гостујући играч средине терена Радосаљевић. У жељи да се одузме лопта противнику, користиле су се и руке и ноге, а када је наш нападач ипак одузео лопту уследило је ударање руком поменутог Радосављевића у пределу лица. Лазић се нашао на земљи, за ово је зарадио и жути картон, а Радосављевић пут у свлачионицу и директан црвени картон. Да су нападачи били обазривији наша предност би била и већа, али је помоћни судија Радосаљевић дизао заставицу због офсајд позиција. Да се имало стрпљења дошли би до још неког гола, ал овако остало је 2:0 у корист Лазаревчана. У 54. минуту на меч је ушао и Брајовић који је дуго одсуствовао са терена, а заменио је "десетку" Видаковића. Неколико минута после уласка у игру могао је Брајовић и да се прослави, али је његов сјајан слободни ударац зауставила статива. Овим потезом је показао да није заборавио да игра фудбал, и да ће итекако значити нашем тиму. Трећа измена је обављена у 69. минуту меча када је неуморног Аулика заменио Илић. Својим уласком је појачао задњу линију која на овом мечу, поготово у другом делу сусрета није имала неког тешког посла. Најопаснијег играча гостију, Павловића, усели су да зауставе наши штопери. Без њега, гости нису имали превелике шансе на овом мечу тако да су бодови остали на Комуналеу. Борбену и пожртвовану игру на мечу, судија Тиодоровић је умео и да "награди". Показано је укупно 9 жутих картона, док су поменути Радосављевић и тренер гостију Ђорђевић морали да напусте меч пре истека 90. минута. 

Са овим бодовима претекли смо Будућност на табели. Сада бежимо само један бод у односу на њих, а имамо и један бод мање од ТЕК Слоге. Пре окршаја са њима, идемо пут Миросаљаца на дуел са Полетом. Меч се игра у недељу са почетком у 14 часова. Спортски поздрав!!!