.

.

петак, 1. новембар 2013.

Непријатан пораз у Миросаљцима

Полет (Миросаљци) - ФК Лазаревац 3:1 (2:1)
Стрелци: 1:0 Стевановић у 20 из једанаестерца, 2:0 Балмазовић у 32, 2:1 Миљанић у 42, 3:1 Мијатовић П. у 47. минуту
Терен: ФК "Полет" Миросаљци. Гледалаца: 50
Главни судија: Марко Јаковљевић Помоћници: Александар Микић, Андреја Илић
Делегат: Зоран Спасић

ПОЛЕТ: Станић, Ивковић (к), Арсенијевић Н., Симић, Филиповић, Стевановић, Радојевић (46. Јаковљевић), Мијатовић П. (74. Живановић), Балмазовић (67. Арсенијевић С.), Павловић, Мијатовић Н.

ЛАЗАРЕВАЦ: Нешковић, Росић, Илић (46. Мицић), Јаковљевић, Пауновић З., Аулик (61. Пауновић И.), Лазић (46. Бојић), Миљанић, Јеремић (к), Цојић, Брајовић.



Без неколицине стандардних играча се и није могло боље против расположене домаће екипе Полета. Грађани су изгубили бодове пре свега својим грешкама у одбрани, које је домаћин знао да искористи на прави начин. Да нападачи Полета нису били себични у завршници резултат би и по нас био гори. Овако, 3:1 за Миросаљчане за бег из опасне зоне. Упркос поразу, Лазаревчани су остали на 5. позицији, захваљујући и поразу Будућности у Жупањцу. Међутим сама игра нашег тима је била веома забрињавајућа. Са онаквом игром и понашањем може се изгубиту и од тима из нижег ранга. Иако су фалили голман Филиповић, капитен Маринковић, штопери Јовановић и Петровић, као и играч средине терена Видаковић то може и да нам буде оправдање за лошу игру и резултат. Али играчи које тренер Видаковић одреди да истрчи на терен од првог минута треба добро да озноје дрес како би оправдали поверење шефа струке. То је фалило на овом мечу па и не чуди крајњи резултат. 

Оправдано досуђени једанаестерац за домаћина знао је да искористи Стевановић што је унервозило наше играче који су до тог 20. минута само једном припретили голману Станићу. Полет је "лакше дисао" а резултат тога је и други погодак у нашој мрежи. Само два домаћа играча су учествовла у овом нападу и успела су да преваре комплетну нашу одбрану и голмана Нешковића. Као да су наши играчи чекали овај резултат да би почели да играју. Почели су мало озбиљнији напади, али ниједном није упућен шут у оквир гола. Наду да можемо до повољног резултата донео је Миљанић својим 3. поготком у првенству након одлично изведеног корнера Брајовића. Хитро се упутио ка првој стативи и главом послао иза леђа голмана Станића за радост нашем тиму. Пред сам одлазак на одмор, слободан ударац за Брајовића на неких 15, 16 метара од гола домаћих. Одбијена лопта је дошла до стрелца Миљанића који је у паду покушао да постигне други погодак, али Полет ипак одлази на одмор са предношћу од 2:1

Две измене по обичају у нашем табору. Илића и Лазића су заменили Мицић и Бојић, али домаћин преко Предрага Мијатовића долази до трећег поготка. Поменути играч је желео да упосли нападача Балмазовића у празно, али је помоћни судија сигнализирао офсајд. Како није била опасност по наш гол, главни судија Јаковљевић није свирао прекид већ је рекао да се игра настави што је донекле збунило и наше и супарничке играче. Стали су сви очекивајући судијски звиждук, али не и поменути Мијатовић који је наставио са кретњом и за тили час се нашао очи у очи са голманом Нешковићем. Није му било тешко да пласира лопту поред њега и испоставило се постави коначан резултат. Полет 3, Лазаревац 1.

Поред пораза још једна ствар нас је затекла пре почетка меча. Наиме, дошло је до промене судијске тројке на мечу јер се неколико дана пре утакмице причало да ће меч бити намештен и да ће Лазаревчани освојити нова три бода. То је све нас у клубу јако погодило јер се ФК Лазаревац никад није бавио тим стварима. Поједине играче нашег клуба су пре меча шокирали домаћи навијачи оптужујући их да су освојени бодови у овом првенству остварени тако што смо све мечеве наместили са судијама. Речи и оптужбе које свакако боле све нас у клубу. Ми који и играмо и водимо овај клуб смо и основали да би играли овај фудбал фер и коректно и да сваку екипу угостимо како доликује на домаћем терену. Никада се нећемо бавити калкулацијама или "продајом" бодова јер као што се и зна играчи који су приступили овом тиму одвајају из свог џепа да би клуб опстао и никако их не занимају такве ствари. Спортски поздрав!!!