.

.

недеља, 25. август 2013.

Грађани фуриозни на старту првенства

Млади радник (Јунковац) - ФК Лазаревац 2:5 (0:3)
Стрелци: 0:1 Миљанић у 10, 0:2 Јеремић у 14, 0:3 Маринковић из пенала у 27, 1:3 Благојевић у 68, 1:4 Миљанић у 73, 2:4 Иванчевић у 75, 2:5 Мицић у 85. минуту
Терен: ФК "Младост" Цветовац. Гледалаца: 50
Главни судија: Милош Трајковић Помоћници: Новица Јанковић, Јована Коички Делегат: Владан Василијевић
Искључен играч: Игор Матић у 30. минуту (Млади радник)

МЛАДИ РАДНИК: Маринковић Д., Благојевић, Јаковљевић, Петровић, Милинковић (77. Маринковић Н.), Томић, Иванчевић (к), Мијатовић, Јовичић, Матић, Живојиновић.

ЛАЗАРЕВАЦ: Филиповић, Петровић, Цојић, Јаковљевић, Маринковић (к), Бојић (46. Мицић), Лазић (46. Пауновић), Миљанић, Јеремић, Брајовић (60. Аулик), Јовановић.


Да ли се неко надао и веровао у овакав почетак првенства за Лазаревчане?! У свом дебију у Првој лиги Лазаревца сасвим заслужено смо славили против Младог радника из Јунковца. Утакмица се играла на терену у Цветовцу, јер је терен у Јунковцу имао доста проблема због суше. Предивни терен у Цветовцу као да је више одговарао нашој екипи која је већ првих пола сата игре имала резултат 3:0 и играча више.

Почело је као из снова по наш тим. Прва постава је храбро кренула у овај меч и своју прву праву прилику је успела и да искористи. Играо се 10. минут утакмице, Брајовић изводи корнер и "као руком" проналази Миљанића у петерцу Јунковчана, а овај лепим ударцем главом доводи Лазаревчане у вођство. Ово као да је био мали шок за екипу Младог радника јер је након само четири минута дошло и до другог гола на мечу. Поново иста ситуација и поново Брајовић изводи одличан ударац из угла, али лопта овога пута долази до Јеремића који се лепо изборио за шут и снажним ударцем повећао предност. Лазаревачани нису стали већ су углавном преко расположеног Миљанића продирали по десној страни. Судија Трајковић је у 20. минуту можда могао и да досуди пенал за наш тим када је у шеснаестерцу домаће екипе оборен Миљанић од стране Томића. Ипак, играо се 27. минут када је ипак досуђен пенал у корист наше екипе. Брајовић сјајним пасом упошљава Јеремића, који продире ка голу Маринковића који га обара у шеснаестерцу а судија Трајковић овога пута без размишљања показује на белу тачку. Сигуран реализатор је капитен Маринковић. Нервозни су тада били играчи из Јунковца. Последица тога је и искључење играча Матића у 30. минуту након што је вређао главног судију меча. Нашем тиму је остало само да мирно приведе полувреме крају и у томе су и успели. 

Ова сезона је донела и једну новину што се тиче утакмица у овом рангу. Наиме, од ове сезоне тренери ће моћи само три играча да уведу са клупе у игру уместо досадашњих пет. Како је пут Цветовца кренуло 17 наших играча, тренер Видаковић је имао и слатке муке кога да убаци у игру. Сви играчи на клупи Лазаревчана су својим залагањем на тренинзима заслужили да уђу у игру на овом мечу, али је ипак Видаковић шансу пружио Мицићу и Пауновићу, који су одмах на полувремену заменили Бојића и Лазића. Пауновић је након свог првог контакта са лоптом могао и да већ реши победника на мечу али је његов снажан ударац са 16 метара зауставила пречка. Гости из Лазаревца су у тим минутима меча покушавали из контранапада да угрозе гол Маринковића и успели су да пропусте две сјајне прилике. Јака киша која је тад падала као да је на неки начин покренула Млади радник. Играчи тог тима ниси имали шта да изгубе и крећу на све или ништа. После грешке наших играча на средини терена, следи лепа акција домаћина и лопта на крају долази до Благојевића који упућује не тако снажан ударац ка нашем голу. Она као да је збунила нашег голмана Филиповића који је по први пут морао да вади лопту из наше мреже. То као да је разбеснело наше играче који након пет минута поново враћају предност од три гола. Стрелац је поново био Миљанић, на асистенцију Цојића, али треба похвалити и капитена Маринковића и Јеремића који су такође учествовали у овој акцији. Киша која је тад све јаче и јаче падала успела да разјури публику који су били ускраћени да виде отворену игру оба тима. До краја сусрета су виђена још два поготка. Капитен Младог радника, Иванчевић, је смањио резултат на 2:4 у 75. минуту, а 10 минута касније је овај играч тражио и пенал када је оборен у нашем шеснаестерцу. Судија Трајковић је само одмахнуо руком и рекао да се игра настави. Док су неки играчи домаће екипе били огорчени због недосуђеног пенала, уследила је контра Лазаревчана у којој Јеремић проналази Мицића коме није било тешко да матира голмана Маринковића за коначних 2:5.

Након заслуженог првог места у Другој општинској лиги, ФК Лазаревац је довео девет нових играча који су се брзо привикли на систем игре какву форсира тренер Видаковић. Након месец и по дана припрема и 12 припремних утакмица, играчи су једва чекали да почне нова сезона у квалитетнијем такмичењу. И почело је као из бајке. Испоштовали су се сви договори и све оно што се од њих тражило показали су на терену. Ако овако буде био приступ свакој наредној утакмици Лазаревчани ће свакако бити тврд орах свакој екипи. Наредни ривал је екипа Димитрије Туцовић из Шушњара, стари познаници и стари ривали, екипа која је такође обезбедила пласман у Прву општинску лигу. Позив свим љубитељима фудбала да дођу у суботу на терен ФК Борца и подрже наш тим. Спортски поздрав!!!