.

.

недеља, 1. септембар 2013.

Лазаревчани још једном сигурни код куће

ФК Лазаревац - Димитрије Туцовић (Шушњар) 3:1 (1:0)
Стрелци: 1:0 Маринковић у 27, 2:0 Маринковић у 51, 2:1 Јанковић у 53, 3:1 Петровић у 80. минуту

Терен: ФК "Борац" Лазаревац. Гледалаца: 50
Главни судија: Марко Мартиновић Помоћници: Андрија Илић, Бранко Радовановић
Делегат: Влада Ђорђевић

ЛАЗАРЕВАЦ: Филиповић, Петровић, Пауновић И. (54. Видаковић), Јаковљевић, Маринковић (к), Бојић, Лазић (75. Аулик), Миљанић, Јеремић, Мицић (85. Пауновић З.), Јовановић.

Д. ТУЦОВИЋ: Савковић, Лазаревић, Живковић (81. Саватовић), Томанић, Павловић, Живановић, Петровић, Секулић, Дејановић, Пауновић (67. Милиновић), Јанковић.


Ако рачунамо и утакмице од прошле сезоне, екипа Лазаревца има низ од 9 победа код куће. Та 9. победа у низу остварена је у јучерашњем мечу против старих познаника из Шушњара, екипе Димитрије Туцовића. По одличном и времену и терену остварили смо другу победу у сезони и то резултатом 3:1 (1:0). Расположен за игру је био двоструки стрелац и капитен екипе Никола Маринковић, док је трећи погодак и то први у плаво-црном дресу дело Милована Петровића

Већ у првих 10. минута меча могло је да буде 2:0 за наш тим, али је најпре статива и одлична одбрана голмана Савковића спречила Мицића и Јеремића да доведу наш тим у вођство. Након почетне иницијативе, играчи из Шушњара одлучују да из брзих контри покушају да угрозе наш гол. Опасан у тиму гостију је брзоноги нападач Јанковић који на нашу срећу није имао адекватног саиграча поред себе у завршници напада. Лазаревчани, као по навици, су доста продирали по боку, где су неуморни били Миљанић и Мицић. Стрпљивом игром до ноге наш тим је претио да постигне тај водећи погодак који је и дошао у 27. минуту меча. Иван Пауновић је одузео лопту Секулићу на средини терена и лепо упослио Миљанића по десној страни који одлично центрира у срце петерца гостију. Штопер Живановић избија лопту главом, али само на ногу Маринковића који лепим и прецизним ударцем доводи домаћи тим у вођство. Голман Савковић је само погледом испратио лопту у мрежу. Славље наших играча је још трајало, а могли смо и до предности од два гола након свега неколико минута. Капитен Маринковић на центру убацује лопту у празно ка Лазићу, који заједно са гостујућим играчима стаје мислећи да ће помоћни судија свирати офсајд. Међутим судија показује да се игра настави, а ту лопту је на левом боку испратио Бојић који несебично упошљава брзоногог Миљанића на другој страни који је у овој ситуацији имао доста времена да одлучи у који угао да шутне лопту која на жалост ипак креше стативу и одлази у гол аут. Сјајна акција која ипак није била реализована, али то није зауставило наше играче да до краја полувремена направе још неку прилику за гол. По наш гол, поред поменутог Јанковића, опасни су били напади преко Предрага Пауновића и Марка Петровића, али су наши одбрамбени играчи сваки пут излазили као победници у дуелима са њима. Сам финиш првог полувремена су обележила два узастопна корнера за госте који нису представљали опасност по гол Филиповића. Минималним резултатом се отишло на одмор.

Како смо почели у првом, тако смо наставили и у другом полувремену. Храбро, борбено и нападачки што је и донело резултата. У 51. минуту Грађани повећавају предност на мечу. Миљанић са десне стране изводи аут у сам петерац гостију где се најбоље сналази капитен Маринковић који главом успева да лобује голмана Савковића. Да је резултат 2:0 најопаснији показало се и на овом мечу. Након само два минута од нашег другог гола, уследила је лепа акција екипе Димитрије Туцовића која смањује резултат на 2:1 преко Јанковића. Тренер Видаковић одмах врши прву измену, и уместо Ивана Пауновића убацује офанзивног везисту Ненада Видаковића. Долази до ротације у нашој постави, али то не мења начин игре. Опет напади иду по боку и само се чекало на још неки погодак нашег тима како би се решила утакмица. Управо је нападач Лазић могао да реши победника када се нашао сам очи у очи са Савковићем, али је његов лоб завршио преко гола. Недуго затим, Јеремић продире између два гостујућа играча, лукаво шутира искоса али испречила се статива. Да је у наредним минутима исти играч дао гол маказицама, о том голу би се дуго препричавало. Овако, његову сјајну акробацију голман из Шушњара је успео да одбрани. Могли су гости да дођу до изједначења након свих тих наших промашаја. По десној страни је протутњао Лазаревић који правовремено враћа повратну за Петровића, а овај из прве шутира и тера голмана Филиповића да сјајном интервенцијом избаци лопту у корнер. То је поред јединог гола за госте била најбоља акција у другом полувремену. Питање победника је решио Милован Петровић, одбрамбени играч Лазаревчана, у 80. минуту меча. Мицић је одлично извео корнер и у гужви се најбоље снашао Петровић и главом ставио тачку на овај меч. Био је то његов првенац у дресу Лазаревца надамо се не и последњи. 

Играчи и руководство ФК Лазаревца могу бити итекако задовољно почетком првенства. Две утакмице - две победе у дебитантској сезони Прве општинске лиге. Играчи напорно тренирају и то се и исплатило. Наредно 3. коло идемо у комшилук, тачније у Лукавицу на мегдан Слоги. Претходно ћемо у среду одиграти пријатељски меч са Борцем из Лазаревца. Спортски поздрав!!!