.

.

понедељак, 6. мај 2013.

Тријумф Лазаревчана у Брајковцу

БСК (Брајковац) - Лазаревац 0:1 (0:0)
Стрелац: Бојан С. Јеремић из пенала у 75. минуту
Терен у Брајковцу. Гледалаца: 100

БСК: Ивановић, Пантевић, Петронијевић (81. Гојковић), Павловић, Рајић, Станошевић (к), Ранковић С. (86. Веселиновић Д.), Мартиновић Д. (81. Мицовић), Ранковић М., Веселиновић В. (65. Недељковић), Мартиновић Н.

ЛАЗАРЕВАЦ: Нешковић, Аулик, Пауновић, Јаковљевић, Маринковић (к), Јовановић, Јеремић Бојан Д., Костадиновић (88. Вићентијевић), Лазић, Видаковић (89. Рацић), Јеремић Бојан С.

По многима најинтересантнија утакмица 14. кола Друге општинске лиге одиграна је у суботу у Брајковцу, између, до јуче другопласираног БСК-а који је дочекао лидера првенства, екипу Лазаревца.

Уз одличан терен, одличну посету и прекрасно време, утакмица је у потпуности оправдала очекивања јер су обе екипе ушле у меч са жељом да тријумфују. На крају славили смо ми, минималним резултатом.




На друго од три гостовања која смо означили као битна, јер се у њима сусрећемо са директним противницима у борби за врх табеле, кренули смо  без тренера Видаковића, као и два стандардна играча, Живојиновића и Мицића. И са другог дерби гостовања се враћамо као победници. Капитен Маринковић је преузео улогу тренера, није ништа мењао у тактици којом је тренер Видаковић везао све победе у пролећном делу првенства. У формацији 3-5-2, наступио је следећи састав: Нешковић - Јаковљевић, Јовановић, Маринковић - Аулик, Пауновић - Костадиновић, Видаковић, Јеремић Бојан Д. - Лазић, Јеремић Бојан С. Да напоменемо да је ово био први наступ Душана Костадиновића на званичној утакмици за наш клуб, а први меч Бојана Д. Јеремића после суспензије из првог дела сезоне.

Екипа БСК-а је боље отворила утакмицу, од првог минута су кренули агресивно на наш гол, имали дивну прилику да у раној фази меча дођу до предности, али на нашу срећу јак ударац нападача домаћих Мартиновића завршава само на лицу голмана Нешковића. После 15 минута игре, Лазаревац полако преузима игру и држи домаћина далеко од свог гола. Ређају се шансе пред голом БСК-а, а врло расположен је био Видаковић који је лако излазио на крај са противницима, несебично упошљавао саиграче и имао неколико изгледних прилика. Пред сам крај полувремена Лазић снажним шутем искоса погађа пречку.




Почетак другог полувремена је по свему личио на почетак првог. Поново су домаћи играчи силовито кренули на гол Нешковића. После једне лепе акције нападач Мартиновић се сам упутио ка голу, али га Јовановић зауставља фаулом за који му је судија Спасић показао жути картон. Стотинак домаћих навијача негодовало је, тражећи искључење, али је судија остао доследан својој одлуци. И то је било све од БСК-а. Све агилнији нападач Јеремић задавао је доста проблема одбрани екипи из Брајковца. Најлепши тренутак утакмице свакако је његов покушај да постигне гол прелепим волеј ударцем који, на несрећу, зауставља пречка. Недуго затим, Видаковић са неколико везаних дриблинга пролази не мали број играча БСК-а, неометан улази у казнени простор где бива оборен и судија Спасић без размишљања показује на белу тачку. Бојан Јеремић узима лопту...и то је 1:0 за Лазаревац. Тада домаћа екипа креће у тоталну офанзиву, али из меча у меч, све боља одбрана Лазаревца није дозволила да гол Нешковића буде угрожен. Меч се завршио резултатом 0:1. Посебно се захваљујемо и честитамо екипи БСК-а на дивном гостопримству и на изузетно фер и спортском понашању.




Лазаревац до краја првенства има да одигра још 4 утакмице у којима ће покушати да освоји 4 бода, који ће бити довољни да и математички постане првак. Већ следеће недеље чека нас треће битно гостовање, путујемо у госте екипи Димитрије Туцовић. После Петке и Брајковца идемо на победу и у Шушњару...

Спортски поздрав