.

.

понедељак, 29. април 2013.

13. коло Друге лиге Лазаревца

ФК Лазаревац - ФК Стрмово 4:2 (1:1)
Стрелци: 1:0 Маринковић из пенала у 13, 1:1 Антонијевић Н. у 44, 2:1 Аулик у 52, 3:1 Видаковић у 70, 3:2 Мијајљовић у 85, 4:2 Рацић у 88 минуту.
Терен Борца у Лазаревцу. Гледалаца: 80

ЛАЗАРЕВАЦ: Нешковић, Аулик, Пауновић, Јаковљевић, Маринковић (к), Вићентијевић (80. Рацић), Лазић, Јовановић, Живојиновић, Видаковић (83. Илић), Мицић.

СТРМОВО: Максимовић, Блажић (76. Петровић М.), Миљанић (69. Рајковић), Арсић, Мијајљовић (к), Живановић (61. Трипковић), Бојић С., Бојић Ђ., Антонијевић М., Петровић А., Антонијевић Н.




Још једна у низу утакмица која је била веома важна за ФК Лазаревац. Да смо којим случајем изгубили, или играли нерешено са гостима из Стрмова, победа у дербију против Петке из прошлог кола би пала у воду. На нашу радост, играчи су успешно савладали још једног противника на путу за улазак у виши ранг. До краја првенства, нашем тиму преостаје још 5 утакмица, а већ наредно коло је нови дерби овога пута против БСК у Брајковцу.

Да кажемо укратко о овом мечу. Што се тиче игре Лазаревчана, виђена су два потпуно различита полувремена. У првом, упрскос вођству од 1:0 након сигурно изведеног пенала капитена Маринковића, наш тим као да није личио на неког ко је лидер у првенству. Гости су дошли растерећени након три узастопна пораза, и нису имали ништа да изгубе у овом мечу. Одувек су важили за тврду екипу која увек игра да победи и у ранијим утакмицама смо против њих играли "на мишиће". Тако је било и овога пута. Стрмово је у првом полувремену контролисао игру и стварао шансе по левој страни. Право је чудо да се на полувреме отишло резултатом 1:1, јер су гости олако могли да дају још два поготка. Изједначење је дошло у 44. минуту када је Никола Антонијевић неометано постигао гол главом.



Нерешен резултат, а поготово игра у првом делу сусрета се никако није свидела играчима Лазаревца. Играли су потпуно неорганизовано и смушено. Као да су се први пут скупили за фудбалску утакмицу. Оно што свакако краси ову екипу је јединство и добра хемија међу играчима. Увидели су своје грешке и са јаком вољом ушли у наставак меча. Играо се 53. минут када је, један од најбољих појединаца на утакмици, Аулик успео да преотме лопту играчу гостију Миљанићу, и искоса са неких 12-13 метара упути неодбрањив шут ка голу Максимовића за ново вођство и радост екипе Лазаревца. Већ тад се могло видети на лицима гостију да су се предали. Ми се нисмо задовољили овим резултатом, већ смо појачали темпо и заиграли како доликује лидеру првенства. Одбрана је у тим тренуцима поставила линију скоро до центра игралишта и својом игром и борбеношћу давала сигурност остатку екипе. У 70. минуту је виђена сјајна акција, најбоља на мечу. Брзо се из нашег шеснаестерца изнела лопта, која је дошла до Мицића који се муњевитим продором по левој страни брзо нашао у прилици за гол. Несебично је упослио Видаковића који је добио лопту на неких пет метара од гола и из прве шутирао и постигао погодак. Све похвале иду за ова два фудбалера који су овом акцијом осигурали нову победу за домаћина. У финишу сусрета дошло је до два измене у табору нашег тима. Тренер Видаковић убацује нападача Рацића, који му се у 88. минуту одужио поготком, и младог Илића. Из игре су изашли Вићентијевић, односно Видаковић. Све што су гости из Стрмова успели да ураде у другом полувремену је да постигну још један погодак преко капитена Мијајљовића.

Нова три бода, веома важна за наставак првенства. Нова победа на домаћем терену (непоражени ове сезоне) и 5. првенствена победа у низу за овај тим. Две наредна меча играмо као гости. Прво у Брајковцу, који уз нас нема пораз овог пролећа, а онда идемо у Шушњар на терен где смо некад играли као домаћини. Спортски поздрав!!!