.

.

недеља, 21. април 2013.

12. коло Друге лиге Лазаревца


ФК Петка - ФК Лазаревац 0:1 (0:1)

Стрелац: Бојан Јеремић у 18. минуту

Терен у Петки. Гледалаца: 250


ПЕТКА: Павловић, Петровић, Јовановић М. (46. Новаковић), Милосављевић, Догањић Б., Марковић М., Ивановић Н., Пантовић (70. Ивановић Ђ.), Милановић (72. Јанковић С.), Јанковић М., Догањић В. (80. Марковић У.). 

ЛАЗАРЕВАЦ: Нешковић, Аулик, Пауновић, Јаковљевић, Маринковић, Вићентијевић, Лазић (78. Ђокић), Јовановић, Јеремић (89. Рацић), Видаковић, Мицић.






Овог викенда на програму су били разни дерби мечеви у оквиру Прве и Друге општинске лиге. У Миросаљцима, Полет је дочекао Слободу из Стубицe, а у Цветовцу, екипа Младости је угостила Слогу из Лукавице. У Брајковцу, БСК је одмерио снаге са Стрмовом, а свакако меч који је привукао највише пажње је сусрет између Петке и Лазаревца. Пре овог меча обе екипе су имале исти број бодова (21), додуше Лазаревац са утакмицом мање. Победник из овог сусрета би знатно повећао своје шансе за пласман у виши ранг такмичења. Данима пре меча се доста говорило о овој утакмици, створен је свакако притисак на играче да што боље одиграју овај важан меч. Екипа Лазаревца је "хладне главе" отишла у Петку и вратила са сва три освојена бода. Овом победом смо се усамили на челу табеле, најближем пратиоцу бежимо три бода и уз то имамо и утакмицу мање. 



По прелепом времену за игру, и уз велики број публике две екипе нису пружиле леп фудбал. Играло се опрезно на обе стране. Лазаревац је играо доста дефанзивно што нам је и био договор и циљ пре меча. Петка је преко Милановића имала прву шансу на почетку меча, али није било посла за голмана Нешковића. Препустили смо иницијативу домаћину, који је преко Јанковића и Пантовића покушавао да организује нападе Петке, али смо их ми дефанзивном поставком спречавали у томе. Већ се тада осетила нервоза код играча Петке, јер је њима само победа одговарала. Пошто нису могли да озбиљније припрете нашем голу, из прве праве прилике за гол, екипа Лазаревца стиже до вођства. Видаковић је извео прекид на средини терена, створила се гужва у шеснаестерцу домаћих, а најприсебнији у том моменту је био нападач Јеремић који је ефектним и јаким ударцем главом лобовао голмана Павловића. Играо се 18. минут и могла се видети неверица на лицима играча и навијача Петке. Тада смо се још више фокусирали на одбрану која је деловала доста сигурно. Сигурно нисмо пружили игру лепу за око, али у интересу нам је било да одбраном дођемо до три бода што је на крају и успело. Судија Станковић је одлично обављао посао на терену. У неким моментима је пуштао да се игра борбеније, и на време би опоменуо или санкционисао поједине играче. Стварно је било лепо видети поједине играче како спортски и коректно помажу супарнику након фаула. То је још један доказ да су односи ова два клуба увек били фер и пријатељски.

Почетком другог полувремена дошло је до измене код домаће екипе. У игру је ушао Новаковић што је свакако значило да Петка иде на све или ништа у наставку меча. Може се рећи да је друго полувреме било занимљивије за публику. Петка је могла да угрози наш гол, али до тога није дошло. Првенствено што су били брзоплети у самој завршници, а друго што је на голу био расположени Нешковић који је правовременим интервенцијама сачувао своју мрежу. Како је време одмицало, тако су домаћи играчи били све више нервознији и тиме нама помогли да сачувамо предност од 1:0. Резервисти у нашем тиму, Ђокић и Рацић, су ушли уместо стрелца Јеремића и Лазића. На другој страни, тренер Ристовић је увео четворицу резервних играча. Жуте картоне су добили Ђорђе Ивановић за Петку, и Јовановић и Мицић за екипу Лазаревца. Када је судија Станковић одсвирао крај сусрета, уследиле су најпре честитке од стане играча и руководства Петке, а затим и велико славље нашег тима.

Петка је сигурно била фаворит у овом мечу, њима је само победа долазила у питање, што се на крају и није десило. Опет смо доказали да борбеношћу и срцем може свако да се добије. Све што је од нас тренер Видаковић тражио то смо и испунили на терену. Наредно коло у госте нам долази екипа Стрмова, која је у пролећном делу успела да веже три пораза. То свакако неће утицати на наш приступ игри и играчи који на тај меч буду истрчали на терен ће дати све од себе да се победнички низ настави. Тај меч почиње у 17 часова на терену Борца у Лазаревцу.

Спортски поздрав!!!