.

.

недеља, 14. април 2013.

11. коло Друге лиге Лазаревац

ФК Лазаревац - 20. Октобар (Трбушница) 5:2 (1:0)
Стрелци: 1:0 Мицић у 6, 2:0 Аулик у 50, 3:0 Мицић у 60, 3:1 Обрадовић у 64, 4:1 Јеремић у 74, 5:1 Јеремић у 85, 5:2 Марић у 89 минуту.
Терен Борца у Лазаревцу. Гледалаца: 50

ЛАЗАРЕВАЦ: Нешковић, Аулик (76. Каменица), Пауновић, Јаковљевић, Јовановић, Радуловић (70. Илић), Лазић (86. Рацић), Живојиновић, Јеремић, Видаковић, Мицић.

20. ОКТОБАР: Максимовић, Живковић, Ђурђевић С., Рајковић, Трипковић, Марић, Милутиновић, Обрадовић, Јовичић, Дражић, Јеремић (77. Ђурђевић М.).


Сјајна утакмица и резултат за наш тим у првом првенственом мечу ове сезоне. У наставку првенства дочекали смо екипу 20. Октобар из Трбушнице која заузима последње место на табели. Међутим, гости су у прошлом колу победили екипу Стрмова, што је свакако био мали знак упозорења за нас да у овај меч уђемо још више опрезнији. На крају се све лепо завршило што се нас тиче. Освојена су нова три бода, задржана је челна позиција у првенству и са великим оптимизмом идемо на дерби меч наредно коло у Петку.


Прва права шанса за Лазаревац и одмах погодак. Видаковић је "као руком" извео ударац из угла и пронашао усамљеног Мицића, који је лепим скоком, неометан постигао први гол за нашу екипу. Био је то његов  пети погодак у првенству. Игра се у првих десетак минута одвијала углавном на средини терена, а затим је уследио период када смо фуриозним нападима могли и до озбиљнијег вођства. Шансе су се ређале као на траци. Право је чудо да се на полувреме отишло резултатом 1:0 за Лазаревац. Оно што су успели нападачи и крилни играчи да омаше, права је срећа да гости то нису знали да казне и изједначе. Међутим, у том периоду судија је без икаквог размишљања могао да покаже и на белу тачку када је гостујући играч Ђурђевић играо руком у свом шеснаестерцу. Затим помоћни судија је неоправдано поништио наш погодак, када се наводно нападач Јеремић нашао у офсајд положају. Остало нам је једино да у неверици наставимо да играмо и чекамо још неку чудну судијску одлуку. Иако је виђен само један погодак, публика је могла да види и неколико стопостотних прилака за наш тим, као и да види неколико неразумних одлука како главног тако и помоћних судија. 

Како смо почели прво, тако смо наставили да играмо и у другом полувремену. Све оно што смо успели да омашимо у првом полувремену надокнадили смо у другом. Аулик је лепим ударцем са дистанце повисио на 2:0 и тиме потврдио нашу доминацију на терену. Лево крило Лазаревца Мицић је био сјајно расположен за игру и он је заједно са Јеремићем стварао највише проблема гостима из Трбушнице. Након сат времена игре већ је било 3:0 за домаћу екипу. Лепо су искомбиновали Мицић и Јеремић, а први је лепим пласираним ударцем потврдио да игра сјајно у првенству. Већ се знало ко је победник у овом мечу само је било питање колико ће још голова пасти и мрежи гостију. Међутим, након једног прекида за госте, дошло је до опуштања у нашој одбрани што је Обрадовић успео да искористи и смањи резултат на 3:1. То наиме никако није утицало на наше играче који су после тога "убацили у другу" и постигли још два ефектна гола. Оба поготка дело је нападача Јеремића и то главом. Могао је и до новог хет трика али је статива била на страни 20. Октобра. Таман када су сви очекивали крај утакмица уследио је још један прекид за госте и на скоро идентичан начин стигли до свог другог поготка на мечу. 

На овом мечу истакли су се двоструки стрелци Мицић и Јеремић, као и Ненад Видаковић који је имао три асистенције. Треба рећи и то да су Радуловић и Илић одиграли први првенствени меч у дресу Лазаревца. Екипа ће имати сусрет са Борцем из Лазаревца у уторак са почетком у 17 часова. То ће свакако значити нашим играчима пред меч са Петком наредног викенда.