.

.

недеља, 14. октобар 2012.

6. коло Друге општинске лиге

ФК Лазаревац - Димитрије Туцовић (Шушњар) 2:1 (1:0)
Стрелци: 1:0 Живојиновић у 1, 2:0 Мицић у 48, 2:1 Милосављевић у 51 минуту.
Терен Борца у Лазаревцу. Гледалаца: 60


ЛАЗАРЕВАЦ:
Нешковић, Каменица, Николић, Јаковљевић (51. Јеремић), Маринковић, Јовановић, Мицић (80. Ђокић), Видаковић (71. Лазић), Живојиновић, Аулик, Јеремић.
Д. ТУЦОВИЋ: Савковић, Милиновић Н., Миловановић, Илић (76. Радовановић), Секулић, Јосиповић, Петровић, Милиновић Г., Дејановић (60. Пипер), Ристановић, Милосављевић.


Каква фудбалска утакмица!!! Утакмица је оправдала епитет дербијa. Меч је завршен у корист ФК Лазаревца резултатом 2:1, ал је свакако могао бити и другачији и са више голова да су поједини играчи искористили стопостотне шансе. Овако Лазаревац наставља серију победа и добре партије код куће, док је ово екипи Димитрија Туцовића био први пораз у првенству.

Тек што се кренуло са центра прва права прилика за домаћу екипу и погодак. Многи гледаоци ниси ни видели овај прелеп гол Живојиновића. На неких 25м од гола гостију, бек Милиновић је играо руком, а судија Љубојевић показао да се изведе слободан ударац. Лопти је пришао поменути Живојиновић, који је лепо пласирао и савладао голмана Савковића. Почетак какав се само може пожелети. Али, гости у наредном периоду имају три сјајне шансе, али је наша одбрана на челу са голманом Нешковићем излазила као победник. У екипи Лазаревца Мицић је био јако расположен за игру. Имао је неколико продора и шанси, али није било промене резултата. Гости су покушавали нападима по десној страни, али је капитен Маринковић јако добро контролисао ту страну. Резултатом 1:0 у нашу корист се отишло на одмор.

Почетак другог полувремена и Лазаревац поново постиже гол. Сјајно су направили акцију наши играчи, лопта је дошла до Јеремића који лепо шутира али лопта одлази у корнер. Видаковић је сјајно извео ударац из угла, а Мицић је био на правом месту и главом послао ту лопту у мрежу. 2:0 играо се 48. минут. Гостима није ништа друго преостало него да крену на све или ништа. Екипа из Шушњара је искусна екипа која добро зна да преокрене резултат и ток утакмице. У 51. минуту преко Милосављевића гости смањују на 2:1 и од тог момента утакмица постаје све занимљивија. Одмах је извршена измена у нашем тиму; Јеремић улази у игру уместо Јаковљевића. Јеремић је био наш џокер на сусрету са Петком када је сјајним и брзим продорима задавао главобољу одбрамбеним играчима. И управо је он имао једну сјајну прилику. Брзо је протутњао по левој страни, упутио јак шут ка голу Савковића након чије одбране се лопта од пречке одбија од Мицића на свега пар метара од гола и одлази преко. Могли су то гости да казне у наредним нападима. Пипер је имао лукав шут, али лопта погађа пречку. Затим јак шут Секулића, Нешковић брани. Ристановић добија лопту у празно, али срећом наш голман долази први до ње. Недуго затим прилика која ће се дуго причати. Овога пута је Милосављевић био тај који је умакао нашој одбрани, прешао и нашег голмана и опет на нашу срећу отишао мало више од нашег гола. Крајњим напором стигао је да лопта не оде у гол-аут у упутио центаршут, где је Илић сам стајао лепо примио, а онда уместо да изједначи шутира јако преко гола. Неверица на лицима гостију. Још две измене у нашем табору. Лазић је ушао уместо Видаковића, а Ђокић уместо Мицића. Затим су следиле шансе за наш тим. Прво Николић након корнера, па недуго затим Јеремић лепо шутира али поред гола, потом Лазић се сјајно изборио за лопту и из непосредне близине шутирао у голмана Савковића. Могао је судија Љубојевић да свира и пенал за наш тим, показао је ипак да се прекршај десио на самој линији шеснаестерца. Живојиновић је покушао али није био прецизан као у 1. минуту утакмице. Треба поменути и сјајан волеј ударац Јеремића али је замало био непрецизан. Била је то последња права прилика на овом сусрету. Обе екипе су имале своје шансе, а сусрет би свакако имао другачији ток да су поједини играчи били прецизни.

Петка се победом на свом терену против Соколова изједначила по броју бодова са екипама Лазаревца и Димитрија Туцовића. Као и што је најављено пре првенства биће ово још једна јако занимљива сезона. Нас јако радује то што смо након пораза од Стрмова наставили да играмо добро и да побеђујемо. Дали смо себи циљ да из ове две утакмице на домаћем терену узмемо што више бодова, и то смо и остварили узевши свих шест. Наредно коло одлазак у Лесковац екипи Младости. Они су направили мало изненађење у овом колу, победивши Стрмово у гостима резултатом 4:2. То ће нашој екипи служити као опомена да у сусрет не уђемо превише опуштено и да чврстом игром као и до сада пробамо да узмемо нове бодове. Спортски поздрав!!!