.

.

четвртак, 11. октобар 2012.

5. коло Друге општинске лиге

ФК Лазаревац - БСК Брајковац 3:0 (1:0)
Стрелци: 1:0 Маринковић у 37, 2:0 Мицић у 51, 3:0 Мицић у 87. минуту
Терен Борца у Лазаревцу. Гледалаца: 100

ЛАЗАРЕВАЦ: Нешковић, Вићентијевић (46. Мицић), Николић, Јаковљевић (46. Каменица), Маринковић, Јовановић, Пауновић (59. Ђокић), Видаковић (71. Лазић), Живојиновић, Аулик, Пакић (27. Јеремић).
БСК: Илић, Ранковић, Веселиновић, Станошевић, Петронијевић, Росић, Живоиновић, Рајић, Радишић, Гојковић, Милановић.


Јуче је комплетирано 5. коло Друге општинске лиге. Утакмица која је требала да буде одиграна у суботу померена је за среду, и испоставило се више је одговарало домаћем тиму. Гости су дошли са тачно 11 играча, док смо ми имали чак 6 играча на клупи. Резултатом 3:0 смо заузели друго место на табели, а прилику да преузмемо лидерску позицију имамо већ у суботу када смо поново домаћини и то екипи Димитрија Туцовића. Ново коло и нови дерби у овом рангу такмичења.

Почели смо офанзивно од самог старта са малим изненађењем у саставу. Уместо очекиваног Јеремића, тренер Томашевић се одлучио да у игру убаци најмлађег у нашем тиму - Пакића. Он је заједно са Маринковићем био најистуренији. Управо преко њега смо имали и прву праву прилику када је са леве стране заврнуо лопту у петерац, а Аулик који секунд закаснио на ту лопту и шанса одлази у неповрат. Након пола сата игре, искуснији Јеремић улази у игру и тако наши напади постају све учесталији. Један такав напад је и уродио плодом када је Јовановић са наше половине упутио дугу лопту ка противничком шеснаестерцу. Лопту лепо прихвата Маринковић који лепо комбинује са Јеремићем. 1:0 за Лазаревац за први гол Маринковића у првенству. Играчи БСК-а су тада напали помоћног судију тражећи офсајд, али судије су остале при свом ставу и показале на центар. Гости су тада били нешто грубљи на терену, севало је на све стране и показано неколико жутих картона. Прекид је добро дошло и једном и другој екипи да смире тензије и мирно започну друго полувреме.

Две измене одмах на старту у нашем табору. Каменица на десном беку мења Јаковљевића, а Мицић улази уместо Вићентијевића. Долази и до рокаде, где се капитен Маринковић враћа уз леву аут линију, а Мицић прелази на место нападача. И убрзо је Мицић и имао прву лепу прилику када је на додавање Пауновића шутирао из прве, али голман Илић је био сигуран. У 51. минуту је виђена и најлепша акција на мечу. Везни ред је лепо искомбиновао на средини, играло се на прву, да би Видаковић лепим додавањем упослио усамљеног Каменицу, који опет из прве шаље оштру лопту у петерац гостију на коју натрчава Мицић и повисује резултат на 2:0. Није прошло ни два минута кад је Јеремић украо лопту на средини терена и одмах убацио у празно ка Мицићу који не користи ситуацију један на један са голманом Илићем. Следи затим и четврта измена; игру је напустио Пауновић, а Ђокић ушао уместо њега. Управо је овај играч могао и одмах да се прослави када је лепо шутнуо са неких 20-ак метара али лопта одлази тик поред стативе. Нису гости имали ниједну праву прилику за гол. Одбрана је деловала чврсто и померила је ту задњу линију на скоро 40м од нашег гола. У 71. минуту у игру је ушао нападач Лазић који није играо за Лазаревац још од Јуна месеца ове године због суспензије. Могао је и он да се прослави, али је његов шут главом са гол линије избацио играч гостију Ранковић. Последњи погодак на сусрету је приписан Мицићу. Играо се 87. минут када је управо овај играч упутио центаршут ка голу БСК-а. Дошло је до гужве и неспоразума између гостујућих играча, и лопта по трећи пут завршава у њиховој мрежи.

Наредни меч је прилика да видимо да ли смо спремни да заузмемо прво место на табели. Долази нам тренутни лидер, а то је екипа Димитрије Туцовић из Шушњара која ове сезоне не зна за пораз. Има сјајан учинак од 4 победе из исто толико утакмица. Биће то права фешта за све љубитеље фудбала у нашем граду. Позивамо све пријатеље клуба да дођу и да нас подрже у овом јако битном мечу. Спортски поздрав