.

.

среда, 3. јул 2013.

Друго место у Дрену


У недељу, 30. јуна, у Дрену је завршен први по реду меморијални турнир "Драгомир Драгићевић Певац". У финалу су се нашле домаћа екипа ОФК Раднички и ФК Лазаревац. Сигурно, мало ко је очекивао ове две екипе у финалу. У занимљивом мечу славили су домаћини резултатом 2:1 (1:0). Једини погодак за наш тим је постигао капитен Никола Маринковић у завршници меча.

У мечу за 3. место екипа Бистрице је победила Бурово на пенале. У регуларном делу разултат је био 2:2.

Првог дана турнира, први на терен су истрчали играчи Бурова и Лазаревца. Лазаревчани су успели да поведу преко Ненада Видаковића, али Бурово успева да преокрене резултат у њихову корист у самој завршници утакмице. И кад су сви очекивали да ће се Бурово наћи у финалу, своју последњу шансу на мечу Лазаревац искоришћава на најбољи могући начин. Досуђен је слободан ударац на самој ивици шеснаестерца, а сигуран егзекутор је био Стеван Живојиновић. Приступило се једанаестерцима, а сигурни извођачи у нашем тиму су били Бојан Јеремић, Милан Јовановић, Душан Мицић и Стеван Живојиновић, док је Ненад Видаковић једини промашио. На његову срећу, голман Ненад Нешковић је имао свој дан и са два одбрањена пенала одвео наш тим у финале.

У другом полуфиналном мечу, домаћа екипа Радничког је са 2:0 победила госте из Бистрице и тако заказала финале са нашом екипом следећег дана.

Након финалног меча уследила је додела плакета и пехара, а домаћину су поред пехара за 1. место припали и трофеји за најбољег играча, најбољег стрелца и најбољег голмана. Никола Маринковић је примио пехар и плакету за освојено 2. место. До касних сати се уз хладно Ваљевско пиво дружило у Дрену, а ФК Лазаревац ће се сваки пут одазвати на позив љубазних домаћина из овог питомог села надомак Лазаревца.