.

.

недеља, 28. октобар 2012.

8. коло Друге општинске лиге

ФК Лазаревац - ОФК Соколово 5:1 (1:0)
Стрелци: 1:0 Живојиновић у 2, 2:0 Јеремић у 49, 3:0 Лазић у 54, 4:0 Лазић у 56, 5:0 Мицић у 71, 5:1 Илић у 84. минуту
Терен Борца у Лазаревцу. Гледалаца: 60



ЛАЗАРЕВАЦ: Нешковић, Вићентијевић, Николић, Јаковљевић (65. Каменица), Маринковић, Јовановић, Лазић (74. Јеремић), Рацић (46. Мицић), Живојиновић (79. Пакић), Аулик, Јеремић.

СОКОЛОВО: Илић М., Давидовић, Ивановић, Јанковић (76. Симић), Толовић, Петровић (46. Миловановић), Милић, Бркић, Илић И., Живановић, Рамадани.


Само 7 дана после нес(п)ретног пораза од Младости у Лесковцу, екипа Лазаревца је, као фаворит, дочекала екипу ОФК Соколова. и поред неких изненађења (капитен Маринковић у везном реду) и без неких битних играча у стартној постави (Видаковић и Пауновић), све је данас на терену Борца изгледало као да играчи Лазаревца хоће себи да докажу да је лош резултат из прошлог кола био само лош дан. И на самом старту првог полувремена та жеља и мотив су материјализовани. Лепо је Аулик упослио Бојана Јеремића који је оборен у противничком шеснаестрцу, а одлични судија Спасић се није двоумио и већ у 2. минуту показао на белу тачку. Капитену Маринковићу голман гостију брани пенал, а на одбијену лопту натрчава Живојиновић и смешта је у небрањени део мреже и тако наставља да утакмице отвара на најбољи могући начин. И када се мислило да ће играчи Лазаревца охрабрени раним вођством још јаче нападати гол гостију, они су поново показали исте недостатке из ранијих мечева, и објективно слабијем противнику препустили иницијативу и контролу утакмице. Али, осим једног ударца са дистанце гости нису имали прилика да озбиљније угрозе наш гол. Како је одмицало прво полувреме конце игре полако преузима Лазаревац и креће да све више угрожава гол Соколова. Лазић је прво погодио стативу, а затим постиже маестралан гол, али се нашао у офсајд позицији. Поред још пар прилика за домаће, резултатом 1:0 се отишло на одмор.

На старту другог полувремена тренер Томашевић из игре изводи Рацића на чије место улази Мицић, што ће бити, показаће се касније, битан моменат, јер је са Мицићем у офанзиви Лазаревац заиграо много агилније. У 49. минуту Живојиновић лепо главом убацује лопту у празно где је Јеремић у дуелу "одувао" штопера гостију и постигао свој трећи гол у првенству. Кад није могао у првом, Лазић је у наставку меча са два гола решио ову утакмицу. Најпре је у 54. минуту после додавања Мицића постигао евро гол, а два минута касније након шута Јовановића закачио лопту тек толико да превари голмана Илића и реши питање победника. У стрелце се још уписао Мицић који сјајно игра ову полусезону на додавање Аулика за великих 5:0. Како су тада играли момци у плаво-црним дресовима и много убедљивији резултат не би био изненађење. Стандардно доброј одбрани данас није било тешко да спречи све покушаје гостију, јер су испред себе имали средину која је радила свој посао на најбољи могући начин по свој тим, помагали су у дефанзиви, а у нападу, кроз лепе акције стварали шансе за голове. Цео утисак на крају донекле је покварио ауто-гол Николића (гол је приписан на крају Илићу), који је после једног корнера гостију, након неспоразума у петерцу, послао лопту у небрањени део сопствене мреже за коначних Лазаревац 5 - Соколово 1.

И као резиме, само бих додао да смо само у својој другој такмичарској сезони, а са често оспораваним играчима (рукометаши, кошаркаши, одбојкаши и боксери), без пораза на домаћем терену и са добрим резултатима на страни стигли до врха табеле, и до тога да нас више нико не гледа само као на групу грађана која воли да се игра великог фудбала, да као клуб и екипа растемо са сваком утакмицом...

...да се нећемо овде зауставити

Спортски поздрав

Н. Д. (Неки Дечко)