.

.

понедељак, 8. септембар 2014.

Наставља се низ пораза

ФК Вреоци - ФК Лазаревац 3:1 (0:0)
Стрелци: 1:0 Поповић у 58, 2:0 Илић у 86, 3:0 Благојевић у 89 (ауто-гол), 3:1 Горета у 90. минуту
Терен: ФК "Напредак" Медошевац. Гледалаца: 80
Главни судија: Миодраг Пиштињат Помоћници: Новица Јанковић, Добривоје Јанковић
Делегат: Предраг Терзић
Искључење: Љубомир Арсенијевић (Вреоци) у 18. минуту

ВРЕОЦИ: Станковић, Јаковљевић, Лукић, Илић, Ђокић (к), Митровић (31. Арсенијевић С.), Кнежевић, Поповић, Вељовић (83. Радовановић), Арсенијевић Љ., Јовановић (46. Јеремић)

ЛАЗАРЕВАЦ: Павловић, Пауновић, Миловановић М. (83. Јовановић), Јаковљевић (69. Станојевић), Милосављевић, Богдановић (46. Миловановић Ж.), Мицић, Горета, Јеремић (к), Благојевић, Јанковић


Кад би се рачунао резултат из првог полувремена, ФК "Лазаревац" би после три одиграна кола уписао пет бодова и заузео средину табеле. На нашу несрећу, утакмица има и друго полувреме у којој наш тим падне у игри и концентрацији те противнику буде лакше да нас добије. Тако је било и у првом колу против ФК "Слобода" из Стубице (0:0 прво полувреме, 4:1 у наставку), а затим и друго коло кући против ФК "Рудар" из Зеока (1:0 на полувремену у нашу корист, а онда 1:3 за госте). Још један податак и то врло занимљив када је наш тим у питању. Наиме, плаво-црни имају 13 пораза у првенству у низу!!! Последњи пут када смо тријумфовали у лиги било је на нашем терену у чувеној утакмици и победи против ФК "Слога" из Лукавице резултатом 5:4. То је остварено 5. априла 2014. године у оквиру 16. кола Прве општинске лиге. Или да кажемо још један податак. Од те утакмице одиграли смо 21 утакмицу (што првенствене што пријатељске) и успели да одиграмо само 1 нерешену, а све остале да изгубимо. Стварно прави правцијати црни биланс. Покушавамо из утакмице у утакмицу да поправимо утисак и да остваримо повољан резултат. Успевамо да одолимо и многим јачим екипа поготово у првом делу сусрета, али у других 45 минута делујемо као прави почетници на терену.

Што се тиче утакмице са ФК "Вреоци" из истоименог места, одиграна је чврста и борбена утакмица са доста акција на обе стране, али и мало нервозније игре у завршници сусрета. На руку нам је ишло и искључење играча са бројем 10 у домаћем табору, Арсенијевића, али ипак нисмо успели да савладамо одбрану новог члана Прве општинске лиге. После нерешеног исхода на полувремену, и после бројних неискоришћених шанси, казна је уследила у 58. минуту када је грешку Пауновића успео да искористи Поповић и тако донесе радост своме тиму. Када је у 86. минуту Илић постигао евро-гол из слободног ударца и дуплирао вођство, тада су и наши играчи у потпуности поклекли и дозволили домаћину да у финишу сусрета постигне и трећи погодак. Преко Душана Горете успели смо само да ублажимо пораз. За наш тим су дебитовала два играча. Живојин Миливојевић (ушао у 46. минуту и уписао асистенцију) и Марко Јовановић (ушао у 83. минуту уместо Миловановића).

Како смо лепо почели првенство прошле сезоне тако нам ове не цветају руже. Три утакмице и без освојеног бода за укупно 13. позицију на табели. Слабији од нас су само ФК "Шумадија" из Малих Црљенаца. Наредни противник у оквиру 4. кола је ФК "Млади борац" из Жупањца и меч је на програму у недељу у 16:30 на нашем "Комуналеу". Спортски поздрав!!!