.

.

среда, 6. јун 2012.

Извештај 17. кола

  • Двоструки стрелци на мечу Ђокић (Лазаревац) и Матерић (Пролетер)
  • Катастрофално суђење судијске тројке, пре свега главног судије 
  • Суспензија за четири играча Лазаревца

ФК Лазаревац - Пролетер (Врбовно) 2:4 (1:2)
Стрелци: 0:1 Матерић у 1, 1:1 Ђокић у 33, 1:2 Матерић у 45, 1:3 Николић В. у 55, 1:4 Јовановић у 64, 2:4 Ђокић у 75 минуту.
Игралиште у Шушњару. Гледалаца: 50

ЛАЗАРЕВАЦ: Нешковић, Перишић, Вићентијевић, Пауновић (46. Мијатовић), Маринковић, Видаковић, Аулик, Живојиновић (82. Јаковљевић), Мицић, Јеремић (5. Ђокић), Лазић.
ПРОЛЕТЕР: Алексић, Николић Д., Антић, Наранчић, Живић, Новићевић, Стојановић, Николић В., Јовановић (70. Живановић), Степановић (46. Кузмановић), Матерић.

Играчи Лазаревца ће свакако дуго памтити овај меч и суђење судијске тројке на челу са главним судијом Игором Тиодоровићем и помоћницима Душаном Коичким и Марком Вукићевићем. Уместо да ова утакмица буде права фудбалска представа како за играче тако и за публику, она се претворила у лош филм где су главне улоге нажалост биле судије. 

Што се тиче постигнутих голова, све је било регуларно. Међутим све оно између је прича за себе. Неколицина навијача која је дошла да посматра меч је превремено отишла са игралишта због суђења а не због лоше игре оба тима. Суђење је јако утицало на играче Лазаревца који су како је време пролазило били све нервознији на терену. Стварно је необјашњено да нападач Лазић добије прво жути картон након што му је помоћник рекао "да не сере пуно него да игра фудбал" и после тога и други жути односно црвени када га је гостујући играч Антић ударио без лопте по глави. Затим необјашњиво удаљавање тренера Томашевића са клупе у 25. минуту када га је овај само упитао зашто није дао жути картон после неколико грубих стартова играча Пролетера. Код резултата 1:2, нису свирана два чиста пенала за домаћу екипу, као и још један пенал код резултата 1:3 за госте. Дизање заставице помоћника због наводних офсајд позиција је сама прича за себе. Након меча умало није дошло до физичког обрачуна са судијама (вероватно су то и желели да им се догоди). Делегат је након меча фудбалском савезу Лазаревца дао опширан извештај са меча где је написано доста неистине на рачун клуба Лазаревца. Уследиће одговор нашег клуба у што краћем року.

Следеће коло је нажалост и последње у овој такмичарској години. Након тога следи пауза и припреме за наредну сезону. 18. коло екипа Лазаревца иду у Петку где ће се састати са истоименим тимом. Спортски поздрав!!!