.

.

недеља, 13. мај 2012.

15. коло Друге општинске лиге

ФК Лазаревац - Соколово 4:1 (2:0)
Стрелци: 1:0 Рацић у 11, 2:0 Маринковић у 35, 2:1 Радосављевић у 59, 3:1 Лазић у 60, 4:1 Видаковић из пенала у 72 минуту.
Игралиште у Шушњару. Гледалаца: 50

ЛАЗАРЕВАЦ: Нешковић, Николић, Јовановић, Јаковљевић, Маринковић, Видаковић, Пауновић, Живојиновић (76. Вићентијевић), Рацић (55. Јеремић), Аулик, Лазић (82. Јанковић).
СОКОЛОВО: Трајковић, Јанковић С. (59. Илић М.), Давидовић, Симић (39. Миловановић), Толовић, Јанковић П., Радосављевић, Петровић, Мијатовић, Илић И., Јанковић Ђ.


Сјајна представа, сјајна игра, сјајан амбијент на јучерашњој утакмици у Шушњару. Веома битан меч за екипу Лазаревца; на крају срећни и задовољни освајају цео плен против Соколова. Резултат је на крају гласио 4:1, приказаном игром сасвим заслужено, али да је било концентрације у завршници резултат би био далеко већи за нас. Нећемо жалити већ гледати да надокнадимо све то пропуштено у наредном колу. 

 
Почело је одмеравањем снага, а онда кикс у одбрани Соколова. Играо се 11. минут када је Рацић упутио шут ка голу Трајковића. На путу ка голу лопта је закачила једног гостујућег играча и преварила голмана. 1:0. Лакше се дисало у том периоду али само због резултата. Наиме време за игру је било спарно и представљало је прави проблем играчима оба тима, тако да је у 25. минуту судија дао знак за паузу да би се играчи освежили. Та пауза нам је добро дошла јер смо убрзо након тога, после сјајне изведене акције, повисили резултат на 2:0. Играо се 35. минут када је Пауновић на средини терена зауставио напад Соколова, упослио на време Лазића, а овај сјајно прошао по десној страни и упутио центаршут ка нападачу Маринковићу који се лепо снашао и између голмана Трајковића и штопера Толовића послао лопту у мрежу. Велико славље нашег тима којем је остало само да на миру приведе крај полувремена. Гости су имали једну озбиљнију шансу преко Мијатовића, али је Јовановић одлично одреаговао у тој ситуацији.

Лазаревац је почео друго полувреме у истом саставу. Чврсто и агресивно у игри као да је резултат 0:0. Играо се 59. минут када су гости смањили резултат. Дуго је трајао тај напад по десној страни, да би након оштрог изведеног аута лопта дошла у наш петерац где се лепо снашао Радосављевић и прецизним ударцем савладао голмана Нешковића. Наша екипа није клонула након тога, већ смо одмах у наредном нападу повисили резултат на 3:1. Видаковић је прелепим пасом нашао Маринковића на половини гостију, овај из прве главом упослио Лазића који у паду шутира и матира голмана Соколова. 60. минут 3:1 за Лазаревац. Почиње уобичајна свађа у екипи која губи у тим тренуцима. Неповезаност, нервоза и брзоплетост код гостију нам је само помогла да мирно приведемо меч крају. Наша задња линија је била на центру терена, тако да се добар део другог полувремена играо на половини Соколова. Вршен је стални притисак на њихове играче што нам је омогућило да створимо много шанси за гол. Вредно помена је шанса Јовановића који је сјаним шутем са неких 30 метара погодио стативу. У 72. минуту је досуђен пенал за Лазаревац. Оправдано је судија Дамњановић показао на белу тачку, гости се нису ни бунили јер је очигледно њихов играч играо руком у шеснаестерцу. Лопти је пришао капитен Видаковић који је оштрим и прецизним ударцем повећао нашу предност. Заслужено вођство и резултат у нашим рукама, што је тренер Томашевић искористио да уведе свеже играче у игру. Уместо расположеног Живојиновића и голгетера Лазића у игру су ушли Вићентијевић и Јанковић. Управо је Вићентијевић могао да постигне првенац у дресу Лазаревца али је његов шут завршио преко гола. Осим њега, лепе шансе су имали још Јеремић, Пауновић и Аулик, али голман Трајковић је био на висини задатка.




сјајна игра како на терену тако и ван њега - играчи ФК Лазаревца

Велико славље играча и навијача Лазаревца. Још једна сјајна и сигурна партија, и што је најважније нова три освојена бода и бег са дна табеле. Наредно коло и комшијски дерби са екипом Д. Туцовића из Шушњара. Ускоро најава за тај меч који је на програму у недељу, 20. маја са почетком у 17:30. Спортски поздрав!!!