.

.

понедељак, 7. мај 2012.

14. коло Друге општинске лиге

ФК Лазаревац - Младост (Лесковац) 2:1 (2:1)
Стрелци: 0:1 Допуђа у 30, 1:1 Лазић у 34, 2:1 Мицић у 38 минуту.
Игралиште у Шушњару. Гледалаца: 50

ЛАЗАРЕВАЦ: Нешковић, Пауновић, Николић, Јаковљевић, Маринковић, Јовановић, Видаковић, Живојиновић, Мицић, Аулик, Лазић.
МЛАДОСТ: Врачарић, Благојевић, Петровић, Миленковић, Спасић, Дамњановић, Башић, Живковић Н., Крушчић, Живковић У., Допуђа.

Највеће изненађење 14. кола је сигурно победа Лазаревца над екипом Младости из Лесковца. Веровало се пре почетка меча да може да се победи лидер на табели и то се и обестинило. Резултатом 2:1 смо повратили поуздање и  веру у наш тим, побегли са дна табеле, али и вратили гостима за онај несрећни сусрет од прошлог пута када смо примили гол у 92. минуту и изгубили важне бодове. Можда не тако офанзивном игром као у претходним утакмицама, али свакако тактичком игром, поставом и приступом  игри смо заслужили ова три бода. Треба напоменути да су обе екипе играле са по једанаест играча. Због обавеза и картона шест стандардних играча ФК Лазаревца је морало да изостане са ове утакмице. То је за нас био мотив више да пружимо свој максимум.

До првог гола се чекало добрих пола сата. До тада се игра углавном одвијала на средини терена, чекала се грешка противника, тактизирало се на обе стране. Нешто грубља игра, но судија овог меча је углавном пуштао да се и игра тако. А онда поменути погодак у 30. минуту утакмице. Нападач гостију Допуђа је пришао лопти и са неких 30-ак метара искоса од нашег гола послао јак шут и изненадио голмана Нешковића. Славље гостију и неверица у нашем табору на какав "јефтин" начин је примљен гол. Међутим, то нас на срећу није обесхрабрило. Појачали смо темпо, почели да нападамо углавном по десном боку где је Живојиновић правио проблеме гостујућем беку. После једне солидне акције лопта долази до Видаковића, а овај прецизним додавањем упошљава нападача Лазића који постиже погодак за 1:1. Играо се 34. минут. На вођство нашег тима се није дуго чекало. Након само четири минута игра, сјајна акција је крунисана поготком. У акцији су учествовали играчи средине терена; Аулик, Живојиновић и Мицић, и у којој је Мицић сјајним шутем пласирао лопту у гол гостију. Велика радост како на терену тако и на трибинама.

У наставку је виђена нешто дефанзивнија игра нашег тима, мада смо успели да створимо три идеалне шансе по гол. Лазић, Живојиновић и Мицић су били ти који су могли да постигну још који погодак. Како се ближио крај утакмице, тако је код гостију била присутна нервоза у игри, у неком моментима и неповезаност, што је нама само олакшавало посао. Кад је судија одсвирао крај сусрета, велики осмех на лицима фудбалера Лазаревца. Побеђен је лидер и претендент за виши ранг. Судија је био на висини задатка и вредно помене је и то да ниједна екипа није добила жути картон. Похвале иду свим играчима Лазаревца, на јако борбеној и паметној игри. Такође велико хвала и гостима из Лесковца који су пружили фер и коректну игру, али овог пута ми смо изашли као победници. Желимо им среће у наставку првенства.

А већ наредног викенда, на терену у Шушњару меч 15. кола између Лазаревца и Соколова. Утакмица је заказана за суботу са почетком у 17:30. Ускоро најава и за тај сусрет на нашој блог страници. Спортски поздрав