.

.

понедељак, 30. април 2012.

13. коло Друге општинске лиге Лазаревац

Шумадинац (К) - ФК Лазаревац 4:1 (2:0)
Стрелци: 1:0 Пантелић Н. у 5, 2:0 Ранковић у 42, 2:1 Мицић у 52, 3:1 Ранковић у 61, 4:1 Станојевић из пенала у 68 минуту.
Игралиште у Крушевици. Гледалаца: 50

ШУМАДИНАЦ: Нинић, Пантелић Н., Пантелић М., Станојевић, Милић (25. Василић) (56. Милановић), Ђурђевић, Јовановић, Герасимовић, Ранковић, Милановић, Петровић.
ЛАЗАРЕВАЦ: Нешковић, Перишић (66. Јаковљевић), Јовановић (73. Вићентијевић), Николић, Видаковић П., Пауновић, Јанковић (46. Рацић), Живојиновић, Мицић, Видаковић Н., Аулик.

По сунчаном и спарном времену одиграна је занимљива утакмица 13. кола између Шумадинца и Лазаревца. У кратким цртама, виђена је чврста игра двеју екипа, уз пет постигнутих голова, два додељена жута картона и скраћење утакмице за читавих 5-6 минута плус надокнада времена. Остаје и даље напознаница зашто су судије и делегат одлучили да скрате меч. То ипак не треба да буде оправдање за нашу игру таком ове утакмице. Имала је ова екипа знатно бољих издања током овог првенства, али да нас је срећа мало више послужила можда би дошли и до повољнијег резултата.

Већ у 5. минуту леп погодак Ненада Пантелића искоса са неких 13-14 метара. Шумадинац води из прве створене шансе за гол. Потом следи иницијатива нашег тима на средини терена, али шансе за гол су прекидане неколико пута након што је судија свирао офсајд. Голмани нису имали пуно прилика да интервенишу јер се игра одвијала углавном на средини терена. На 2:0 је повисио нападач домаћих Ранковић, након корнера и повратне лопте у наш петерац. Лопте је тек за неки центиметар прешла гол линију, а судија је одмах показао на центар. Играо се 42. минут утакмице.

Почетак другог полувремена, продор домаћег играча Милановића у наш казнени простор, следи леп шут али пречка је била наш савезник. Ово као да нам је био мотив да почнемо са озбиљнијом и офанзивнијом игром. То је и уродило плодом у 52. минуту када је Живојиновић сјајно упослио Мицића, а овај лепим ударцем савладао голмана Нинића. Веровали смо да ће уследити изједначење, међутим једну грешку у нашој одбрани кажњава поново Ранковић и повисује на 3:1. Остало је још пола сата игре, а одмах након тога, после слободног ударца Ненада Видаковића, домаћи играч главом шутира на свој гол и погађа пречку. Доста среће за Шумадинац у том тренутку. Убрзо је била и сјајна прилика за Николића, али његов шут одлази преко гола. У 68. минуту досуђен је пенал за домаће. Дискутабилна одлука судије Нешковића мора се рећи, али шта је ту је. Сигуран извођач најстроже казне је био Станојевић. Коначних 4:1 за екипу Шумадинца.

Овим поразом смо склизнули за два места на табели. Остало је још пет кола до краја и прилика да се поправи утисак и игра након овог меча. Наредни противник је лидер на табели екипа Младости из Лесковца. Меч је у суботу са почетком у 17ч.