.

.

недеља, 22. април 2012.

12. коло Друге општинске лиге Лазаревац

ФК Лазаревац - Стрмово 2:2 (1:0)
Стрелци: 1:0 Живојиновић у 12, 2:0 Маринковић у 55, 2:1 Ненадић у 62, 2:2 Ненадић у 91 минуту.
Игралиште у Шушњару. Гледалаца: 50

ЛАЗАРЕВАЦ: Нешковић, Перишић, Николић, Пауновић (75. Вићентијевић), Маринковић, П. Видаковић, Живојиновић (82. Јанковић), Јеремић, Мицић, Аулик (46. Богдановић), Лазић (57. Н. Видаковић) (89. Рацић).
СТРМОВО: Максимовић, Јовановић, Милуновић, Бојић А., Мијаиловић, Миљковић, Ђурђевић (60. Рајковић), Новаковић (46. Ненадић), Бојић Ђ., Пајовић, Антонијевић.





Проклетство се наставља. Екипа се и даље пита колико ће још ово дуго да траје, и када ће свему овоме доћи крај. С једне стране, добра ствар је што смо и овај меч завршили непоражени, али с друге стране, и оно што највише боли све нас јесте да смо опет  допустили да примимо тај гол у надокнади времена. Знали смо да ово неће бити лака утакмица, да ће гости из Стрмова сигурно желети да поправе утисак након њиховог тешког пораза код куће у прошлом колу. У једном моменту смо и имали резултат који би нам донео нова три бода, као и промашени пенал и неколико изгледних ситуација пред голманом Стрмова. Као да је могло и да се наслути да ћемо поново бити кажњени након свих тих прилика. Нажалост по наш тим, казна је и уследила и то поново у периоду када је судија продужио утакмицу.
За ову утакмицу смо имали на располагању доста играча, највећи број до сада. Ни то нам није помогло. А почело је лепо по наш тим. Сјајно је Живојиновић извео слободан ударац, лопта погађа пречку а одбрамбени играч Стрмова је шаље назад у поље. Она долази до Аулика који је поново враћа у петерац гостију, а спретнији је био Живојиновић од голмана Максимовића и доводи нашу екипу у вођство. У једном моменту смо допустили гостима да се повежу на средини терена и да направе пар прилика за гол. То је требало и да буде опомена да се мора утакмица озбиљно одиграти до самога краја. По пар прилика за гол на обе стране је све што се може рећи за прво полувреме.

На самом почетку другог полувремена измена на обе стране. Уместо Аулика у игру улази Богдановић, а код гостију у игру је ушао Ненадић који је и постигао оба поготка за госте. У 50. минуту пенал за Лазаревац. Играчи Стрмова у неверици, мислећи да је престрого досуђена казна. Живојиновић је преузео одговорност, али слабо је шутирао, и лопта завршава у рукама голмана Максимовића. Играчи Стрмова након тога добијају крила и крећу офанзивније да играју, међутим наш капитен Маринковић повисује предност на 2:0 у 55. минуту након сјајног центаршута Богдановића. Да је резултат 2:0 најопаснији, показала је и ова утакмица. На 2:1 је смањио поменути Ненадић након контре. Уместо да буде 3:0 за нас, када је у шеснаестерцу гостију била идеална прилика за то, примамо гол у 62. минуту. Да су наши нападачи били присебнији у завршници, другачије би се и завршила ова утакмица. И по старом добром обичају, кад се не искористе све те шансе, и кад се не схвати озбиљно противник, казна дође у најгори могући моменат по екипу. По четврти пут ове сезоне (верујем да се ово није догодило ниједној екипи Друге општинске лиге, а и шире) примамо тај несрећни гол у надокнади времена. Поново нисмо искористили шансу пред голом Максимовића, уследила је контра Стрмова и поново је стрелац био Ненадић за коначних 2:2.

Ако ништа друго, била је ово узбудљива утакмица за публику. Поново је виђено доста голова и преокрета и неколико сјајних акција за гол. Ако је за утеху, ово је била укупно шеста утакмица заредом за ФК Лазаревац у којој нисмо изгубили (рачунајући и пријатељске утакмице). Да напоменемо и то, да су свој деби у дресу Лазаревца имали Драган Николић на позицији штопера, и нападач Ненад Видаковић. Наредни дуели су са водећим екипама на табели, и у тим мечевима ћемо гледати да исправимо пропусте у овој утакмици. Следећи на реду сусрет је у Крушевици против Шумадинца.