.

.

недеља, 15. април 2012.

11. коло Друге општинске лиге Лазаревац

Расадник - ФК Лазаревац 2:5 (0:4)
Стрелци: 0:1 Маринковић у 4, 0:2 Рацић у 26, 0:3 Лазић у 40, 0:4 Лазић у 45, 1:4 Милановић у 64, 2:4 Стевановић у 74, 2:5 Мицић у 80 минуту.
Игралиште у Медошевцу. Гледалаца: 50

РАСАДНИК: Илић, Танасић, Максимовић (55. Станковић), Росић, Толовић, Стевановић, Ђорђевић (69. Пауновић), Бркић, Остојић, Милановић, Добриловић.
ЛАЗАРЕВАЦ: Јаковљевић, Перишић, Јовановић, Пауновић, Маринковић, Видаковић, Јеремић (72. Јанковић), Мицић, Аулик, Рацић (55. Богдановић), Лазић (85. Вићентијевић).





Оно што нам није пошло за руком (боље рећи ногом) у првом полувремену утакмице против Борца јесте на данашњем мечу на гостовању у Медошевцу. Публика је имала прилику да ужива у доброј игри, првенствено екипе Лазаревца, да види доста голова и јако пожртвовану и борбену игру нашег тима. Нико од присутних на терену и ван њега није ни могао да замисли онакво полувреме, осим нас играча, који смо испоштовали договор пре сусрета и од првог звиждука кренули на гол Расадника. Па да кренемо...

Играо се 4. минут, корнер за Лазаревац изводи Пауновић, гужву у петерцу најбоље користи капитен Маринковић и петом упућује лопту ка голу. Несигурни голман Илић пропушта лопту и она улази у мрежу. Бразилски потез нашег капитена за 0:1. Неверица на лицима домаћих играча и велика радост нашег тима као и наших навијача. Пре другог поготка, пропуштене су још две прилике, а онда на једну безопасну лопту ка голману Илићу натрчава Рацић, користи грешку голмана и штопера и без икаквог проблема је шаље у гол за 0:2. Мора се рећи да је ови био Рацићев првенац у дресу Лазаревца. Онда следи период игре када домаћин убацује у пету брзину и покушава да угрози наш гол. Један од играча утакмице, поготову у првом полувремену, је био наш голман Марко Јаковљевић, који је имао пар сигурних интервенција. Доста добро су наши играчи контролисали игру на средини терена, чекали грешке домаћих играча, који су у овом периоду деловали јако нервозно. Играо се финиш првог полувремена, и један прекид на половини терена изводи капитен Маринковић. Шаље феноменалну лопту у шеснаестерац Расадника, и право на главу погођа Лазића, а овај користи смушеност у одбрани и без проблема постиже свој трећи погодак у првенственим утакмицама. Ни резултат 0:3 нас није "смирио". После само пет минута, још једну употребљиву лопту од стране Пауновића користи Лазић, излеће сам испред голмана Илића, и ноншалантно постиже свој други погодак на утакмици за 0:4. Само минут касније, Аулик краде једну лопту на средини терена, креће у свој препознатљив соло продор и са ивице шеснаестерца упућује сјајан шут. Голман је већ био савладан, али лопту завршава тик поред стативе.

Почиње друго полувреме, а играчи Расадника као да су се већ предали. Једноставно никако нису могли да се повежу, док смо ми мирно чекали на средини и стрпљиво градили игру. Први наш играч који је напустио терен је био сјајни Рацић, уместо кога је ушао Богдановић, бивши играч Борца из Лазаревца. И домаћи праве прву измену и са тим крећу у нешто озбиљније нападе. Након једне грешке на нашој половини, капитен Расадника Милановић се одлучује на шут са 20-ак метара и постиже први погодак за њихов тим. Нападали су углавном по левом боку, али их је у томе спречавао феноменални Перишић. Готово из свих дуела 1-на-1 је излазио као победник. Играо се 74. минут када је Расадник смањио резултат на 2:4. Стрелац тог поготка је био Стевановић, након што се лепо снашао у нашем простору и упутио леп шут. Напокон је и наша екипа научила да после малог пада у игри и примљених голова, не клони духом већ настави да се бори до краја утакмице. Уместо сјајног Јеремића ушао је у игру Јанковић
, коме је ово био деби у дресу Лазаревца. Покривао је ту леву страну врло добро. Уместо да Расадник у финишу крене да постигне још неки гол, то смо ми урадили. Наиме, у задњих 15-ак минута овог занимљивог сусрета, имали смо неколицину сјајних прилика за гол. На нашу срећу, једну такву смо и искористили. Контру 3-на-3 користи Мицић након сјајног паса Богдановића за коначних 2:5. Играо се 80. минут. Недуго затим, Богдановић изводи заредом два корнера а оба пута Мицић одлично шутира главом, но голман је овог пута био сигуран. Трећа измена је извршена у 85. минуту када је уместо двоструког стрелца Лазића ушао Вићентијевић. Могао је овај играч да се упише у асистенте након сјајног продора по десној страни и још бољег упућеног центаршута право на главу Мицића, овај сналажљиво шутира у даљи голманов угао но Илић право са гол линије скида ту лопту. То је била и последња прилика на мечу.

Захваљујемо се нашим играчима на борбеној игри током читавог меча. Ако поновимо овакве утакмице као што је ова и претходна против Борца, сигурно да би заслужено било да се нађемо у самом врху табеле. Остаје још седам утакмица до краја, и даље препуштамо сваком наредном противнику улогу фаворита. Захваљујемо се и нашим пријатељима који су у лепом броју дошли да на бодре на данашњи најрадоснији хришћански празник - Ускрс. Надамо се да ћете бити уз нас и нередно коло о којем ћемо писати наредних дана...сада идемо да прославимо ову победу...Спортски поздрав...