.

.

субота, 7. април 2012.

10. коло Друге општинске лиге Лазаревац

ФК Лазаревац - Борац (Араповац) 2:2 (1:0)
Стрелци: 1:0 Лазић у 41, 2:0 Пауновић у 54, 2:1 Мијатовић у 71, 2:2 Ђурић у 92 минуту.
Игралиште у Шушњару. Гледалаца: 100

ЛАЗАРЕВАЦ: Нешковић, Перишић, Вићентијевић, Пауновић, Маринковић, Јовановић, Жујовић (46. Степић) , Јеремић (71. Грбић), Аулик, Рацић (71. Мијатовић), Лазић.
БОРАЦ: Гвозденовић, Аврамовић И., Пантелић, Стевановић, Петковић, Марковић Д., Милошевић (75. Ђорђевић), Мијатовић, Аврамовић А. (78. Марковић З.), Ђурић, Исаиловић (46. Ђорђевић).





Извештај почињемо са оном старом фудбалском изреком - а то је да се утакмица игра док судија не одсвира крај. По трећи пут ове сезоне примамо гол у последњим моментима утакмице и губимо важне бодове. Неки од нас ће рећи да би радо прихватили овај данашњи бод и пре почетка меча, јер је наш тим данас био веома десеткован. Остали би пак рекли да смо овај меч могли да добијемо и решимо још у првом полувремену, кад смо имали пет стопостотних прилика за гол. Но, кренимо редом.

Већ смо напоменули да су нам за овај меч недостајали важни играчи, међутим оно што смо приказали у првом полувремену је доказ да можемо и без њих. Доказали смо најпре себи да можемо да се носимо са сваком екипом у лиги и онда кад смо ослабљени недоласком играча. Шансе су се ређале као на траци, и већ у првих 20-ак минута предност за наш тим је могла да буде капитална. Прво је Жујовић имао ситуацију један на један са голманом гостију, али лопта одлази поред гола. Недуго затим, шут Лазића погађа пречку, неколико минута касније поново шанса за Жујовића међутим статива га спречава да постигне тај гол. Након тога, Лазић сам испред голмана Гвозденовића али не решава ту ситуацију. На нашу срећу, казна није уследила. Једино што су гости имали је био шут у оквир гола, али Нешковић је сигурно интервенисао. Гледаоци су напокон могли да виде погодак у самом финишу првог полувремена, када је након шута Аулика лопта дошла до Лазића, а овај лукаво лобовао голмана Борца и послао лопту у гол. 1:0. То је и било све што се могло издвојити у првих 45 минута.

Почетак другог полувремена, као из бајке за наш тим. Играч средине терена Пауновић је примио једну одбијену лопту и са неких 20-к метара распалио по њој и повисио резултат на 2:0. Трудили смо се да приведемо утакмицу мирно крају, међутим у 71. минута грешку на средини терена користи Ђурић који лепо упошљава Мијатовића у празно, а овај стиже пре голмана Нешковића и пласира у гол за 2:1. Тада су гости добили елан, и кренули на све или ништа. Ми смо изменама покушали да смиримо игру и добијемо на свежини. То нажалост није уродило плодом, јер казна стиже у самом финишу утакмице. Судија је продужио меч за три минута, а ми смо примили гол у 92. минуту. На одбијену лопту је натрчао Ђурић и са неких 16 метара упутио јак шут ка голу Нешковића. Голман је био немоћан и то је било за коначних 2:2.




Шта рећи...Борац је сигурно задовољнији овим резултатом, јер је по приказаној игри у већем делу меча деловао несигурније од нас. Своје шансе су успели лепо да искористе и да дају два гола, а нама остаје жал за пропуштеним шансама у првом полувремену. Да напоменемо и то да су деби на првенственим утакмицама данас имали Душан Аулик и Милан Рацић. Окрећемо се наредном колу, где за Ускрс идемо на окршај са Расадником. Спортски поздрав